Antverpia Koninklijke Kano Club vzw.

Ronde Van Antverpia en Antverpia marathon.

Zondag 10 mei 2020.

 

De 49ste Ronde van Antwerpen en de 12de Antverpia marathon volgen uitzonderlijk een ander traject dan de jaren ervoor en de nog komende jaren.

 

Zevenendertig kilometer in twee etappes met drie maal overdragen.

 

Traject: Oelegem – Massenhoven – Grobbendonk – Emblem – Viersel – Oelegem.
Over het Albertkanaal, de Kleine Nete, het Netekanaal zo terug naar het Albertkanaal.

 

De Ronde van Antverpia wordt aangeboden in twee formules, als toertocht en als etappe wedstrijd, de Antverpia marathon.

On line inschrijven: ... toertocht - wedstrijd

Ronde Van Antverpia als toertocht: 49ste editie

Vertrek om 9:00 uur.

 

Beschrijving van het traject:
Toervaarders kunnen gebruik maken van de trajectbeschrijving horend bij de Antverpia marathon. De toervaarders zijn niet gebonden aan de verplichte rusttijd. Toervaarders worden geholpen bij overdracht van de kajaks. De toervaarders dienen niet stipt om 9:00 uur te vertrekken en worden verzocht de start van de wedstrijd niet te hinderen.

 

Klik hier voor een fotografisch overzicht van het traject.

 

De Antverpia marathon: 12de editie.

Start om 9:00 uur.

 

Inschrijven :

Bij voorkeur on line inschrijven voorinschrijven. Inschrijven kan ook bij Jan Dieltiens, Merksemsebaan 53 B-2110 Wijnegem of via email naar mailto:info@akkc.be of op de dag zelf.

 

Wedstrijdreglement en beschrijving van het traject:
De Antverpia marathon is samengesteld uit twee etappes die achtereenvolgend op dezelfde dag worden gevaren.

Het wedstrijdnummer wordt links en rechts aan de voorzijde van de kajak aangebracht.

De Antverpia Marathon wordt ingericht als propagandawedstrijd. De winnaar is de deelnemer die de totale afstand, inclusief rustpauze, binnen de korst mogelijke tijd heeft afgelegd, rekening houdend het wedstrijdreglement.

Er wordt slechts één klassement opgemaakt, ongeacht boottype, geslacht en leeftijd. Alle kajaktypes zijn toegelaten, het totale traject dient met dezelfde kajak te worden afgelegd.

Berekening totaaltijd: de wedstrijdtijd loopt door van start tot aankomst met een verplichte rustpauze van 90 minuten te Emblem.

De etappes vallen niet noodzakelijk samen met de overdrachtpunten. Bij overdracht is elke deelnemer verplicht zelf zijn kajak te dragen. Indien er hulpmiddelen bij de overdracht worden gebruikt (zoals wieltjes) zijn deze verplicht mee te voeren over het gehele traject.

 

Etappe 1: afstand 25 km - van AKKC Oelegem naar Emblem.

Start aan het clubhuis AKKC op 9:00 uur stipt, richting Massenhoven. Overdracht na 11 km ter hoogte van de sifon Kleine Nete – Albertkanaal, rechterzijde. Loopstuk van 60 meter naar het instap ponton op de rechter oever van de Kleine Nete. Vervolgens stroomafwaarts over een afstand 12 km tot aan de sifon Kleine Nete – Netekanaal. Uitstappen aan de metalen trap, rechts, 50 meter voor de sifon. Loopstuk van 60 meter richting Netekanaal. Instappen aan betonnen rand kanaal, rechts varen richting Emblem. Na twee kilometer, aankomst etappe 1 met tijdsregistratie, dit ter hoogte van de steiger van de roeiclub The Oar.

 

Verplichte rusttijd te Emblem aan roeiclub The Oar: 90 minuten.

 

Etappe 2 : afstand 12 km – van Emblem naar AKKC Oelegem.

Start twee na verplichte rustpauze, dit ter hoogte van de steiger van de roeiclub The Oar.  Het startsein wordt door de tijdopnemer gegeven. Vijf kilometer over het Netekanaal tot aan het overdraagpunt aan de sluis van Viersel. Verplicht uit te stappen aan de steiger van de roeiclub links, gelegen voor de brug van de autosnelweg. Overdracht van het Netekanaal naar het Albertkanaal over een afstand van 400 meter. Instappen aan het Albertkanaal, tijdelijke trap op betonboord. Nog 7 kilometer tot de aankomst aan het vertrekpunt AKKC te Oelegem. Tijdopname bij aankomst na het voorbij varen van de vertrek en aankomstlijn.

De prijsuitreiking is 2:00 uur na aankomst van de eerste deelnemer voorzien.

 

INLICHTINGEN:

o    Kampeermogelijkheid is voorzien op onze terreinen.

o    Opgelet: Beroepsvaart op het kanaal heeft steeds voorrang!

o    Verder informatie nodig, bel dan Jan Dieltiens op 0478-321715 of email naar mailto:info@akkc.be

o    INSCHRIJVEN: Kostprijs 6.00 EURO per persoon
Inschrijvingen te richten aan: Jan Dieltiens, Merksemsebaan 53 B-2110 Wijnegem of email naar mailto:info@akkc.be , online inschrijven of op de dag zelf tot 30 minuten voor vertrek of start.

o    Antverpia Koninklijke Kano Club kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen of schadegevallen, voor- tijdens- of na de vaartocht.

 

On line inschrijven: ... toertocht - wedstrijd