_ _ _    verder



Goede vrienden van AKKC,

 

Mag ik jullie werkelijk van harte danken voor jullie inzet, aanwezigheid en ondersteuning van ons initiatief “VAREN VOOR VREDE”. Deze eerste editie was een grote sprong in het onbekende, maar is op alle gebied ontzettend goed meegevallen, niet in  het minst voor alle aanwezige jongeren die een geweldige dag beleefden.

Het was een unieke ervaring voor bijna 200 jongeren om samen in de kano’s te stappen. Elke kano bestond uit verschillende Joden, moslims, christenen en ongelovigen en het was voor velen de eerste keer dat ze samen in een boot stapten, contact maakten en vriendschap sloten. De verschillende reacties nadien (mondeling en per mail) bewijzen dit.

 

Ook de religieuze leiders en de politieke verantwoordelijken (burgemeester, verschillende schepenen, andere politici, leerkrachten,….) waren onder de indruk van dit gebeuren. VTM, ATV, GVA, De Morgen, de streekkrant, Antwerpen FM en Radio 2 maakten mooie reportages en via het internet ging het de voorbije dagen de wereld rond met artikels op kerknet, RKnieuws-Nederland, Sant’Egidio-Italië, enz.

 

Jullie hebben de kano’s prachtig begeleid en de jongeren professioneel bijgestaan, zodat alles rustig, veilig, leuk en gemakkelijk verliep!! AKKC is, zoals ik het heb ervaren, een ploeg die samenhangt en zich ten volle kan geven voor iets. Eigenschappen die we ook in onze vrijwilligerswerking hoog in het vaandel dragen. We hebben dan ook samen een uniek evenement tot stand gebracht in Antwerpen, zonder voorgaande, voor vrede. En wat een finale!

 

Vele aanwezigen vragen ons om dit initiatief verder uit te breiden en het volgend jaar opnieuw te organiseren. Wij zijn dit heel sterk in overweging aan het nemen, maar willen dan uitwijken naar het weekend zodat ook jeugdbewegingen, gezinnen met kinderen en alle Antwerpenaren kunnen langskomen om mee te doen en te komen kijken.

 

Wij hopen ten  zeerste dat we dan opnieuw op jullie beroep mogen en kunnen doen?

BEDANKT en tot de volgende,

 

Pieter Wieërs

Sant’Egidio

Organisator Varen Voor Vrede

0495/79.30.52