_ _ _    verder
 

 
 Mijn indrukken van de ronde van Antwerpen.
 
 
 De ronde van Antwerpen , een uitdaging waar ik al heel de winter naar uitkeek …
 
 De weersvoorspellingen en de waarschuwingen van Paul Rombouts hebben me een wijze beslissing doen nemen bij de keuze van de kajak die mij de hele ronde het nodige comfort zou bieden. Voor mij was het belangrijk om me “ veilig “ te voelen op de schelde met zijn hoge golven , stevige wind en sterke stroming. Daarom was de DAG van Serge een zeer geschikte boot. Merci Serge de me prêter ton kayak jaune !
 
 Dat Paul ook nog van Hoboken naar Antwerpen was gekomen om mij die 19 km door de Schelde te loodsen was fantastisch. Ik hoefde hem maar blindelings te volgen. Wat een gemak, zo kon ik me helemaal concentreren op het aanhouden van een stevig en regelmatig ritme. Bedankt Paul !!
 
 De organisatoren stonden bij elke overdracht klaar om te helpen de kajak uit het water te trekken en met de aanhangwagen naar de volgende instapplaats te brengen. Ik denk dat ze wel zullen gezwoegd hebben met mijn zware kajak op de hoge trappen van de Nielse club ? De lekkere soep in de haven , de vriendelijke woorden onderweg , de hulp bij het instappen en aanbrengen van het spatzeil , de medaille met 3 kussen van Herman. Alle organisatoren verdienen een dikke pluim !!
 
 Vanaf Lier werd het groepje deelnemers kleiner. Het traject is prachtig gelegen in de volle natuur. Op dit stuk moest ik aan de verleiding weerstaan om mijn tempo niet te versnellen om mijn voorgangers te volgen. Je bent op jezelf aangewezen en het hypnotiserende ritme van de peddelslagen maakt dat je gedachten al eens helemaal wegdwalen. Ik herinnerde me het verhaal van Alain die tijdens de tocht op de Dordogne steeds op zijn klok keek om zo een lang traject op te delen in stukjes. Door dit over te nemen lijken de lange stukken, waarbij omgevingsfactoren minder afleiding bieden, gemakkelijker te overbruggen.
 
 En dan komt het laatste stuk kanaal en geniet je al van voor je er helemaal bent van het triomfantelijk gevoel “ ik heb het gehaald “ . Volgend jaar zal Lucien zich zeker herinneren dat het eindpunt aan de derde brug is en niet aan de eerste , hé Lucien !
 
 Merci Lucien pour les entrainements pendant l’ hiver , Pour les exercices au ponton, l’escalier et l’échelle , pour les encouragements et ta patience. Tu est un super coach !
 
 S ’avonds lag ik nog na te deinen in mijn bed en raakte ik niet zo vlot in slaap. Te veel indrukken dwaalden nog door mijn hoofd , de emoties nog te hoog – wat een ervaring . Het verwonderde me de volgende morgen dat ik geen last had van spierpijn, maar mijn energiepijl stond toch op een lager pitje dan anders ?
 
 
 Bedankt Ludo en Herman !!
 
 
 Bedankt aan alle medewerkers van de ronde van Antwerpen !!! Volgend jaar kom ik terug .
 
 
 groetjes , Hilde De Backer